SI aktiv til Leirvassbu i Jotunheimen

Postet av SI Aktiv den 21. Mai 2024

Hei alle sammen

Påmeldingen er avsluttet og her kommer informasjon til dere som er påmeldt på turen med SI aktiv til Leirvassbu. Vi gleder oss til å være på tur med dere igjen

Praktisk info om turen og avreise tider fra de forskjellige plasser

Avreise fra:
- Elverum Sykehus kl 07.00
- Sanderud Sykehus kl 07.30
- Gjøvik Stasjon kl 07.30- 
- Mjøsbrua vest kl 08.00
- Lillehammer Strandtorget kl 08.30

Forventet retur til Elverum er ca kl 22.00

Turalternativ

Kyrkja og Stetinden er ønskede turalternativer. Vi kan gjøre tilpasninger for dem som synes det blir for lang.

Kyrkja

Kyrkja er en av toppturjuvelene i Jotunheimen. En tur opp til den ikoniske toppen er både luftig og bratt, men utsikten fra toppen er verdt turen opp. Turen er krevende og anbefales kun for mer erfarne turgåere. Les mer om turen her: Spektakulær topptur til Kyrkja fra Leirvassbu (ut.no)

Stetinden

Sjelden er så god utsikt til kjernen av Jotunheimen så lett tilgjengelig noen få timers fottur fra buss- og bilvei på Leirvassbu! Her har du utsikt til mange klassiske topper og breer i Jotunheimen. Turen starter på grusvei og blir gradvis mer krevende og det er lov å gi seg før det blir luftig på én side av stien etter fortoppen. Turen går i verneområder, se lenker i egen boks.

Les mer om turen her: Stetinden 2020 fra Leirvassbu, Luster/Lom. Topptur til fots. (ut.no)

Er du litt usikker hva du skal ha med deg kan du lese hva DNT anbefaler her: 
Pakkeliste for fjellturer om sommeren - DNT

Vi jobber med rominndeling og prøver å ta hensyn til ønsker men kan ikke love at vi får til alt.

Fortsatt god ferie/sommer

Hilsen fra oss i turgruppa SI aktiv

Leirvassbu åpnet som DNT-hytte 23. mars 2023. Med over 50 spektakulære 2000 - metertopper i dagsturavstand, kan stedet by på unike naturopplevelser både sommer og vinter.


Leirvassbu turisthytta ligger midt i hjertet av Jotunheimen og er et eldorado for turgåere, tindebestigere, livsnytere, og er kjent av generasjoner som selve perlen i Jotunheimen. Trolig den beste beliggenheten i fjell-Norge. Turisthytta er bygd og utviklet med fotturister, skiløpere, klatrere og fjellfolks behov som forbilde. Et eldorado om du ønsker å utfolde deg, eller kun søker roen og utsikten. Noen perler av topper i nærheten vi kan nevne: Kyrkja, Stetinden, Tverrbotntindene, Geita, Sokse, Kniven Store Smørstabbtind og mer.

SI aktiv tilbyr sine medlemmer et komplett pakke som inneholder: tur med guide fra SI aktiv begge dagene til utvalgte topper, buss tur-retur, overnatting med middag, frokost og matpakke, middag før hjemreise. Det blir også mulighet for en yoga time fredags morgen før vi går tur. Egenandel kr. 1350,- (pluss betalingsavgift nok 46,-)

Påmelding åpner 21. Mai kl 14:00 (trykk her) Påmelding avsluttet

Avmeldingsfrist er 14 juli !! Ved avmelding etter 14. Juli må reiseforsikring benyttes for refusjon.

Vi håper å se mange kjente og nye fjes :)

Med vennlig hilsen fra SI aktiv


4 Kommentarer

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.